Sunday, January 27, 2013

Free SEO Submission Site List 2013

Social Bookmarking List November 2013

Social Bookmarking List 220 instant Approval

Latest Forum List November 2013


Latest November 2013 Directory List


Article Submission Site List November 2013


Instant Approval Directory 330 List

Instant Approval Directory 149 List November 2013


Top Press Release Sites List

20 US Website/Search Engine Sites

Blog Pinging Site List November 2013


Auto Blog Pinging Site List November 2013


Free Classifieds Site List November 2013

Keywords Analyses Sites List November 2013

Online Submission Site List November 2013


Press Release List November 2013


Saturday, August 18, 2012

SEO Interview Questions and Answers

Hi Friends,

Some SEO interview questions and answers for you.

1.  What’s SEO?
Ans- SEO is a Search Engine Optimization that’s improving website ranking in many search engines like Google, Yahoo and MSN. It’s called SEO.

2. What is the name of crawler of Google, Yahoo and MSN?
Ans- Google = Google Bot
         MSN = MSN Bot
         Yahoo = Slurp

3. What’s Do Follow and No Follow link?
Ans- Do follow links are crawling by search engine like <a href="Your site URL">anchor text</a> and No follow links are not crawling by search engine like <a href="Your site URL" rel="nofollow">anchor text</a>.

4. Which is the most important area to include your keywords?
Ans- Body text and Page title.

5. What’s webmaster tool?
Ans- It is a free service provide by Google from where we can get free Indexing data, crawl errors, search queries, site malware errors, submit to XML sitemap and links information.

6. Who is Danny Sullivan?
Ans- Danny Sullivan is search engine guru who covers the field of web search and editor at Read more about Danny Sullivan here:!/DannySullivan

7. Who is Matt Cutts?
Ans- He joined Google as a software engineer in January 2000. Currently He is the head of Google's Web spam team. Read more about Matt Cutts here:

8. What’s 404 Error?
Ans- 404 Error is a page not found error message which is returned by the server when particular webpage or the file is missing from the server.

9. What’s 301 redirect?
Ans- 301 redirect is permanent redirect for the pages.

10. What’s 302 redirect?
Ans- 302 redirect is a temporary redirect.

11. What’s the recent change in Google Analytics?
Ans- Real time visitor’s info, webmaster tools SEO data, website speed data and visitors flow.

12. What’s the best way to maximize the frequency of crawling of your site by search engines?
 Ans- Add fresh, informative, original and quality based content on the website.

13. Difference between exit rate and bounce rate?
Ans- Bounce rate- Percentage of visitors who leaves a particular site just after visiting a one page.
Exit rate- Percentage of visitors who leaves from a particular page.

14. What is the Panda update?
Ans- Google Panda is a search algorithm update by the Google.

15. What are the other methods to restrict a webpage from the search index?
Ans- We can use No Index Meta tag.

16. How to handle the duplicate page in the site?
Ans- Using canonical tag.

17. What are the types of CSS and which is better for SEO?
Ans- Three types of CSS like Internal CSS, inline CSS and external CSS. External CSS is better for SEO.

18. How many heading tags are there in HTML?
Ans- Six Heading tags, from H1 to H6 in HTML.

19. What are the criteria for removing a webpage from Google search index?
Ans- It should be 301 permanently redirected and removing request in web master tool.

20. What’s robots.txt?
Ans- It is a text file in the root directory of a website used to give instructions to the search engine crawlers or spiders about the caching and indexing of a page, directory or a file of a site.

Hope you would like this post and your valuable suggestions and comments over it..!!!

Importance of SEO in Internet Marketing

Nowadays it is the advertising in anything that matters. Whatever be the medium, if it’s not advertised in a prescribed manner, it has no purpose. If anyone wants to reach their customers in a most candid way and also the products, then it is nothing seo per hotel but the advertisement that’s the bridge between the manufacturers and customers for the success and failure of any products.
SEO services are making the best of the importance of SEO to make internet marketing profitable.
Thus, if one is doing some physical business or internet based business, all they need is, make your products approachable and visible over any virtual medium. The proper visibility of any services that are internet based must be visible in such a way that it looks good to the end-users. To do this in a good way, even link building services are good path to follow just like many professional SEO companies have been doing.
In order to give such visibility to any internet based products or services, an appropriate visit to it what it’s required and that’s what is done by a service called Search Engine Optimization (SEO).The same is true for an SEO India scene and world forum for SEO.

List of Meta Tags or Meta attributes.?

Following are some meta attributes
  1. meta name description
  2. meta name keywords
  3. meta name robots
  4. meta name revisit-after
  5. meta name author
  6. meta name contact
  7. meta name copyright
  8. meta name distribution
  9. meta name expires
  10. meta name language
  11. meta name reply-to
  12. meta equiv refresh
  13. meta equiv resource type
  14. meta equiv script-type
  15. meta equiv style-type
  16. Meta tag Rel="nofollow"
  17. Meta tag Rel="canonical"

   What is Meta Tags and Meta Tag List.?

Meta tags are HTML or XHTML <meta> element which is used for instructions and detailed information about a web page. Meta tag is an element so it stays same but used different attributes for different instructions and information.

Meta tags are made just for the crawlers (search engine bots), to tell them that what is this page is about. These tags are not used for users, because it is used in the <head> section before the <body> section starts, it won’t be visible to user except that it can also be used to emulate the use of the HTTP response header.

If we take example of an online tv show and movie website then it's meta tags would look like the one given below :

<meta name="description" content="Free mp3 music search &amp; download. Top artists and hit music free for download. 1 million mp3 base"/> 

<meta name="keywords" content="free music downloads, new music, top songs, mp3 music downloads, mp3 downloads, free mp3 downloads, free mp3 music, mp3 files, top charts, "/> 

Many people nowadays say that meta tags are not important for a website and rest says that it is important and I don’t want to get in this discussion. The only thing that I know is that if I use them well, they will not harm my website or its reputation, so why not just use it but the main problems is that one don't know how to create meta tags and to use them on their website accordingly.

There are many types of meta tags, which is used for different purposes and different kind of websites. Here you can get a full list of meta tags that you can use for your website after reading its importance.